14:00

Arlövs BI

Referat: AIF Barrikaden - Arlövs BI

Startelvan: Niklas – Gustav, Martin, Alex, Alfons – Linus, Henke, Johan E, Vassili – Joel J, Hkmat

Avbytare var Christian som spelade sista dryga halvtimmen som vänster yttermittfältare, Mahmoud som spelade sista 12 minuterna som anfallare, Frmas som spelade sista 10 som höger yttermittfältare och Rabih som inte spelade alls.

Vi fick en drömöppning på matchen när Hkmat efter mindre än 2 minuter snyggt frispelade Joel som från högerkanten gjorde ett säkert avslut i bortre hörnet.

Resten av halvleken kännetecknades av ytterst få avslut från båda lagen. Några målchanser blev det ändå och de första hade vi. I den 16:e min blev det lite flipperspel ytterst nära deras mål med massor av studsar hit och dit där ingen riktigt fick bollen under full kontroll och där vi 4-5 gånger så nära så nära fick fritt skottläge men det alltid kom något ben i vägen och Arlöv till slut kunde rensa undan bollen. I den 23:e min kom vi i en kontring 4 mot 3 med stora ytor och många val för bollföraren och där vi också fick till ett ”friläge” (spelaren i fråga hade en motståndare tätt i ryggen) men där det ganska tunga skottet dock gick rakt på målvakten.

Under första 30-35 minuterna kändes det som att vi trots en ganska kraftig motvind hade full kontroll på matchen. Arlöv hade kanske lika mycket boll och ett antal hörnor och en del frisparkar i hyfsade lägen men man hotade oss liksom aldrig på minsta sätt. Sista 10-15 av första halvlek spottade de upp sig och fick också till halvlekens klart bästa målchans utöver målet när en helt omarkerad spelare kunde göra sitt avslut i lugn och ro (minst 10 meter till vår närmsta spelare) men gjorde ett uselt avslut som lätt kunde räddas av Niklas.

I den andra halvleken var det länge än mindre heta målchanser än i den första. Något fler avslut blev det dock men bara 3 på mål. Det som möjligen skulle kunnat leda till bra chanser, ett antal frisparkar varav de flesta för dem och ett antal hörnor (som kuriosa kan nämnas att vi hade vår enda under hela matchen först i den 70:e min) som alla rann ut i sanden. Arlövs många hörnor var oftast väldigt dåligt slagna. Ingen enda (?, kanske den första nedannämnda målchansen) ledde till någon som helst farlighet och flera av dem gick långt förbi samtliga spelare framför mål. Det närmsta något av lagen kom i målchansväg under andra halvlekens första halvtimme var ett långskott av Johan E tätt över ribban.

Även om man hade alla förargliga vändningar av matcher i våra motståndares favör i minnet så kändes det som att vi hade bra kontroll på matchen fram till sista kvarten. Arlövsspelarna såg visserligen ut som att de fick lite mer självförtroende efterhand men eftersom de fortfarande spelade ganska försiktigt och det nästan kändes som att de prioriterade defensiven trots att de låg under så hotade de oss inte alls under denna period.

Sista kvarten blev däremot betydeligt mer spännande eftersom Arlöv nu på allvar började flytta upp laget och fick till ett par riktigt heta chanser. Först hade de i den 78:e min ett skott/en nick (uppgifterna gick isär) från bara 1-2 meter från mål och med Niklas lite halvt ur spel där spelaren i fråga märkligt nog lyckades få avslutet någon knapp decimeter utanför krysset. Sedan fick de i den 84:e min på ett skott där Niklas tvingades till en strålande räddning till en av dessa många ofarliga hörnor. Däremellan hade också vi – som nu fick enorma ytor vid kontringar – en jättechans när Hkmat lyfte bollen över målvakten i riktning mot målburen men en utespelare kom emellan och kunde få undan bollen.

Sammantaget en match där lagen nog hade ungefär lika mycket boll, vi hade något fler bra målchanser men Arlöv de allra hetaste utöver målet. Arlövs mycket unga lag vägde lätt i de flesta närkamperna och de flesta nickduellerna vilket nog gav oss ett psykologiskt övertag och en större auktoritet på planen vilket bidrog till segern i en match som om vi inte fått ett så tidigt spelmål nog kunde slutat hur som helst.

En reflexion utöver själva spelet var att den hyfsat stora publiken – nära 50 pers men den klara majoriteten Arlövsanhängare, väldigt tråkigt att så få kommer och stöttar vårt lag – höll sig väldigt tyst under hela matchen . Sällan har man hört så få högljudda publikreaktioner.

Statistik: Hörnor: 1-9 Avslut på mål: 4-3 Avslut utanför: 4-6